İŞKUR İŞBİRLİĞİ İLE 7 FARKLI MESLEKİ KURS AÇILDI

Belediyemiz, İŞKUR ile birlikte doğrudan iş piyasasına yönelik olarak, sektörlerin gereksinimleri hedeflenerek ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ başlatıldı.

Belediyemiz, İŞKUR ile birlikte doğrudan iş piyasasına yönelik olarak, sektörlerin gereksinimleri hedeflenerek ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında imzalanan protokol ile 7 farklı mesleki (Kadın ve Çocuk Giyim, Saç Yapımı, Yöresel Halı, Takı Yapımı, Ahşap Süsleme , Şiş örücülüğü , Yüzey Süslemeciliği  ) kursun verilmesine İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de desteğiyle başladı. 7 ayrı branşta açılan kurslara katılmak isteyenlerin başvuruları alınmış olup, Suruç Belediyesi olarak Proje ile bir yandan hem ülke ekonomisine hem de kent ekonomisine katkı sağlanması hedeflendi, bir yandan da işsiz olan vatandaşlara meslek edinerek iş kazandırmayı amaçladı.