SURUÇ BELEDİYESİ HURDALARI EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR.

Suruç Belediyesi, belediye hizmetlerinde kullanılan ve ekonomik ömürlerini tamamlayıp hurda vasfını alan araç ve gereçleri elinden çıkarıyor. Makina Kimya Endüstrisi’ne (MKE) satılan hurdalar belediyeye maddi katkı sağlayacak.

Suruç Belediyesi, belediye hizmetlerinde kullanılan ve ekonomik ömürlerini tamamlayıp hurda vasfını alan araç ve gereçleri elinden çıkarıyor. Makina Kimya Endüstrisi’ne (MKE) satılan hurdalar hem belediyeye maddi katkı sağlayacak, hemde ülke ekonomisine geri kazandırılacak.

Suruç  Belediyesi, yıllardır belediyeye ait depolanma alanlarında biriktirilen ve ekonomik ömürlerini tamamlayan hurdaların geri dönüşümü konusunda bazı kararlar aldı. Fen işleri  Belediye Garajı  Ambarında yıllardır atıl durumda bekleyen hurda demir, hizmet araçları, iş makineleri ve ölü stok malzemeleri geri dönüşümle yeniden ülke ekonomisine kazandırılıyor. Alınan kara doğrultusunda MKE’ye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirlediği fiyatlar üzerinden satılacak hurdalar Suruç Belediyesinede ekonomik katkı sağlayacak.

Hem belediye, hem ülkemiz kazanıyor

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık AÇIKGÖZ, belediyenin hurdaya çıkmış araç ve gereçlerini 3284 sayılı kanun, 7/2156 kararname ve 2001/15 sayılı başbakanlık genelgesi doğrultusunda MKE’ye satıldığını söyledi.

AÇIKGÖZ, “Hizmet tesislerimizin içinde görüntü kirliliğine neden olan ve hizmete faydası olmayan 1 kamyon, 500 adet hurda lastik, metal ve   ölü stok malzemelerini kapsayan hurdaları ihaleye çıkmaksızın Makina Kimya Endüstrisi’ne satıyoruz. Bu sayede devletin malı yine devlet kurumları eliyle ülke ekonomisine geri kazandırılacak. Ayrıca kilogram başı belirlenen fiyattan satışını yaptığımız hurdalar belediyemize de maddi katkı sağlayacak” dedi.