Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi

Urfa Büyükşehir Belediye Ekim ayı meclis toplantısında,HDP meclis grubu adına verilen üç önerge,meclis tarafından onaylanıp yürürlüğe girdi. HDP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu adına verilen önergeler şöyle;

1-Daha önce Suruç Belediyesi’ne bağlı olan ve Şuski tarafından kullanılan Amara Kültür Merkezi’nin tekrardan Kültür Merkezi olarak kullanılmasına dönük verilen önerge kabul edildi. Şuski’den alınan yer,Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kültür merkezi olarak açılıp faaliyetlerine başlayacak.

2-Aligörde,kangrenleşen ve yıllardır çözülemeyen alt yapı sorunları için verilen 2820 m2 kanalizasyon borusu döşeme önergesi kabul edildi.Aligör’de alt yapının olmadığı yerlerde,verilen önerge çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmalarına başlayacak.

3-Urfa merkezde daha önce ismi Rabia meydanı olarak değiştirilen meydanın ismi,verilen önerge çerçevesinde Topçu meydanı olarak eski ismine kavuştu.