BAŞKAN V. AKTAŞ MÜJDEYİ VERDİ... SURUÇ'TA ENERJİ HATLARI GÜÇLENDİRİLİYOR..

Şanlıurfa Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Suruç ilçesinde merkez ve Aligör mahallesinde belirlenen noktalarda ve İlçenin gelişiminden dolayı enerjiye olan ihtiyacın artması sebebiyle elektrik nakil hatlarını güçlendirme çalışmalarına başladı.

Şanlıurfa Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Suruç ilçesinde merkez ve Aligör mahallesinde  belirlenen noktalarda ve  İlçenin gelişiminden dolayı enerjiye olan ihtiyacın artması sebebiyle elektrik nakil hatlarını güçlendirme çalışmalarına başladı.

Müjdeyi Kaymakam ve Belediye Başkan V.Kenan Aktaş verdi.Suruç'un enerji sorununu yakından takip ettiklerini belirten Başkan V.Aktaş DEDAŞ’ın Suruç merkezi ile kırsal mahallerine kesintisiz enerji verilebilmesi için enerji hatlarını güclendirme çalışmalarına başladığını vurguladı.

Başkan V.Aktaş açıklamasında "Enerji kesintilerinin yaşandığı ilçe merkezinin bir kısmı ve Aligör mahallesinde  güçlendirme çalışması yapılacak.
Vatandaşlarımız kış aylarını yaşadığımız bu süreçte rahat edecek ve enerji noktasında sıkıntı yaşamayacak, DEDAŞ ile sürekli görüşme halindeyiz vatandaşlarımızdan gelen talepleri yerinde değerlendiriyoruz, çözümü noktasında gereğini yapıyoruz ilçede yapılacak olan enerji yatırımları ile beraber enerji noktasında sıkıntı yaşanmayacak arızalar  en asgari seviyeye düşecek " dedi.

Öte yandan Enerji hatlarını güçlendirmek için kolları sıvayan Şanlıurfa Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Suruç ilçesinde olan yatırımlarda 2 adet 1250, 2 Adet 1000, 2 adet 630 olmak üzere 6 adet toplamda 5.760 kVA gücünde trafo tesisinin yapılacağını belirtti.

Yetkililerinden alınan bilgiye göre " İlçenin gelişiminden dolayı enerjiye olan ihtiyacın artması ,Enerji hatlarının güçlendirilmesi sebebiyle montajı yapılacak olan  trafolarla ilçenin Elektrik Enerji̇sine önemli ölçüde katkı sağlayacağı ve enerji kesintilerinin ciddi ölçüde azalacağı ifade edilerek ,Enerji hatlarının güçlendirmesiyle beraber  özellikle kırsal bölgelerde şirket tarafından yapılan planlı bakım ve onarım çalışmalarında arızaların fazla olduğu bölgelerde ciddi derecede düşüşlerin olduğu gözlenmiştir " denildi.

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir açık hava görseli olabilir

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir